Sömnlös igen..

Den här natten har iaf bjudit på ca 4,5h sömn..jag dör! hungrig är jag också..men får inte äta..dock kan jag snart (om ca en 1tim) gå upp och brygga kaffe..får dock ej ha mjölk i så det blir ju inte lika gott som vanligt, men mättande en stund iaf. Sen väntar sterildusch nummer två.

Måste in snabbt till sjukan efter att sonen är lämnad på fsk, för dom hade klantat sig med mitt blodprov igår..jag som är så förbannat stickrädd skall alltså behöva ta om skiten..hade det inte vart för att vi får ut vår efterlängtade bebis, så hade jag bett dom dra ngt gammalt över sig.

Sjukhuset

Fick knåpat ihop ca 3 timmar sömn totalt i natt. Trots det så har jag varit rätt så pigg idag :)

Vart till sjukhuset och tog blodprover. Jag är stickrädd, men allt gick bra trots allt..men när vi kommit hem så ringde dom och sa att proverna inte var godkända.

Ångesten som då slog till..fy fan!!!
men det var bara att dom hade fått med två av mina tre namn, och då sket det sig..så nu måste vi stressa som faaaan imorgon för att hinna ta provet innan osv. Hatar stress och jag känner på mig att vi kommer börja morgonen med ilska, skrik och irritarion..sonen gillar inte stress..inte sambon heller..suck!!

John Blund

Han måste ha missat mig ikväll..har inte haft svårt att somna på hela graviditeten, men nu vet jag ju knappt vart jag ska ta vägen..måste sova för att orka.

Nu är ju klockan 01:09 den 18/3..det betyder att imorgon har vi pyret hos oss. Visst det är många tankar som snurrar, men jag hade ändå uppskattat sömn!!

Kärleken till vårt ofödda barn.

Dagens inskrivning gick kanon. Vi var sex par, jag och sambon var dom som fick första snittiden nästa vecka. 7:30 ska vi infinna oss på sjukhuset på tisdag :) allt blev genast jätteverkligt.
På måndag ska vi dit också, då är det blodprov som gäller, ifall man skulle behöva en transfusion så kan dom då stå redo innan :) jag som är väldigt nålrädd gillar dock inte den biten..men vad gör man inte!!? sen ska vi snacka en sväng med narkosläkaren för att få info kring bedövningen.
Det mesta kan vi ju redan eftersom det är vårt andra snitt..


Är det verkligen våran tur att få hålla och mysa med vår egna lilla bebis??! längtan är stooor kan jag meddela, snart, snart!!

Väntan..

..är inte min starkaste sida. Uttråkad, less och lyckas inte ens sova bort dagarna..skit!!
Imorgon är det inskrivning på sjukan. 8:00 ska vi vara där, så jag hoppas morgondagen flyter på ganska snabbt i alla fall..
Sen kommer helgen, då slipper jag ju vara ensam..sen är det ett snabbesök på sjukan för samtal med narkosläkaren på måndagen och sen är det dags för bebisleverans!!!

Måste tvätta all tvätt som är, så att jag kan packa klart bb-väskan, samt att jag måste ha nytvättade kläder efter op-tvättarna.

Om 6 dagar..



..får vi träffa lilla pyret. Behöver jag säga att tiden går väldigt långsamt??

Sf-mått, två olika



översta bilden är denna graviditet.
nedersta bilden är graviditeten med sonen.

Vill inte ha min kropp längre..

Gårdagens mage..
 
Längtar tillbaka till det här:

Vecka 37+0 Bebis färdigbakad!!

Barnet:
Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.
Mamma:
Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Den allra sista tiden brukar de blivande föräldrarna ägna tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.

 

Hur känner jag??
Jag har nu gått hemma från lör-tors...jag DÖR av tristess och uttråkan. Kan inte sova, varken på nätterna eller på dagarna. Hade jag kunnat sova på dagarna så hade ju tiden i alla fall gått en aning snabbare...det är nästan så att jag hade kunnat jobba lite till (om jag hade kunnat sova ordentligt om nätterna vill säga..)


Jag orkar inte ta mig för något att göra heller. Orkar inte sy, orkar inte baka, orkar inte plocka och städa, orkar ingenting. Livet är jävligt skit just nu, att vänta är inte min melodi...tur är väl att vi ändå har ett slutdatum, så att jag slipper gå och vänta hur länge som helst. 12 dagar ska jag nog stå ut. Det är fredag imorgon, sen är sonen hemma med mig på måndag, sen går han korta dagar tis-tors och sen är inskrivningen på sjukhuset på fredagen...så när sonen väl kommer hem från sin farmor imorgon, så ska jag nog klara mig...men det känns långt och jobbigt...sen att bebisen har ändrat sitt rörelsemönster är inte kul heller...känner bebisen mest om kvällarna, men känner ju ändå varje dag, men man blir ju lite orolig ändå. Skall till BM på ett sista besök på måndag också. Sonen ska få följa med, vilket han ser fram emot =)

RSS 2.0